Боядисване и бластиране

   Боядисването и бласирането са две важни процеса в индустрията, използвани за подобряване на външния вид, защита от корозия и поддържане на трайността на различни повърхности. Тези техники се използват в различни отрасли, като автомобилостроене, металообработване, строителство и други.

   Преди боядисване повърхността трябва да бъде подготвена. Това включва бластиране,  почистване от масла, прах и други замърсявания. За по-добро сцепление на боята с повърхността, нанася се грунд. Този слой предоставя идеална основа за следващите слоеве боя. Основният слой боя се нанася след грундирането. Този слой предоставя желания цвят и визуален ефект.

   При бласирането се използват абразивни материали като керамични частици, пясък или стоманени топчета. За увеличаване на ефективността на процеса се използват различни бласиращи агенти, които помагат за по-бързото премахване на нежелани покрития. Важно е да се регулират налягането и дебита на бласиращия материал за контролирано и ефективно почистване. Бласирането се използва за почистване на метални повърхности, подготовка за боядисване, както и за премахване на ръжда и стара боя.

Основен наш партньор в боядисването, грундирането и лакирането: